Novosti

SREBRO ZA MAMA NATURU!

Karlsruhe, 24 February 2014

Mama natura je krovni brend nemačke fabrike DHU (Deutsche hoomeopatie-Union) osnovan 2011. Ovim brendom je obuhvaćeno 6 kompleksnih homeoaptskih lekova koji rešavaju tegobe nastale u prvim godinama života.

Iste, 2011.godine, ovaj brend je lansiran i u Španiji.


U julu 2013. godine, Internacionalni deparman DHU fabrike i tim agencije Dew Gibbons & Partners, nominovan je za nagradu DBA Design Effectiveness Awards 2014.

Ova nagrada se dodeljuje jednom godišnje i poredstavlja najviše priznanje u domenu dizajna u sluzbi razvoja kompanije. Procenjuje se stepen integracije projektnog zadatka sa poslovnim ciljevima i strategijom kompanije. Konkretne i objektivne poslovne studije pokazuju visok stepen isplativosti i povraćaja sredstava kroz dobro osmišljnu strategiju. www.effectivedesign.org.uk

U 19 kategorija, Mama natura je nominovana za najbolji brend indentitet. U toku godine, podneto je preko sto prijava ali je na kraju, samo 69 kompanija prilozilo adekvatne uslove i ušlo u nominaciju za zlanu, srebrnu ili bronzanu nagradu.

13.februara 2014, na gala večeri gde se dodeljuju nagrade prisutni su bili direktori DHU Nemačka i DHU Španija i predstavnici agencije Dew Gibbons & Partners. Tada je objavljeno da je u kategoriji brand identiteta, naš brend Mama natura osvojio srebrunu nagradu!

Deutsche Homöopathie-Union slavi 50. godišnjicu kompanije

Karlsruhe, 09 July 2011

 

“U središtu medicine” bio je moto pod kojim je kompanija “Deutsche Homöopathie-Union” (DHU) proslavila 50. godišnjicu postojanja 9. jula u Karlsrue.Osnovana 1961, kompanija danas ima 500 zaposlenih i lider je na tržištu homeopatskih lekova i Šuslerovih soli (Schusller salts) u Nemačkoj.

Iskustvo DHU u proizvodnji i marketingu homeopatskih lekova datira još iz 1866. godine, kada je dr. Karl Emil Vilmar Švabe (Dr Carl Emil Willmar Schwabe) osnovao “Centralni homeopatski dispanzer – Dr. Vilmar Švabe” u Lajpcigu. DHU je nastao iz kompanije Schwabe i sada je ćerka kompanije u okviru Schwabe group korporacije.


U svom zvaničnom govoru predsednik Akademije za homeopatiju i naturopatiju Donje Saksonije, profesor Volker Fintelman (Volker Fintelmann), naglasio je veoma važnu karakteristiku homeopatskih lekova- njihovu dobru podnošljivost. Tajna leži u činjenici da je njihova efikasnost posredno ogleda u stimulaciji organizma na samolečenje.

Gradonačelnik grada Karlsrue, Hajnc Fenrih (Heinz Fenrich), je u pozdravnom govoru izrazio svoje zadovoljstvo što je DHU, kao izrazito uspešna kompanija, prisutna u ovom gradu. On je pohvalio očiglednu povezanost tradicije sa modernim tehnikama, koja se vidi na primeru opstanka tradicionalne ručne izrade potenciranih rastvora lekova usred savremene tehničke opreme.

Generalni direktor DHU, Patrik Kraut (Heinz Fenrich), istakao je da je moto „U središtu medicine“ već dugo vremena realnost za homeopatiju. U Nemačkoj, Evropi i većem delu sveta, homeopatija predstavlja deo uobičajne terapijskog izbora. Takođe, sa medicinsko-naučnog aspekta homeopatija je već dugo prisutna u središtu medicine.Upravnik DHU, Franc Stempl (Franz Stempfle) pozvao je goste na proslavi godišnjice da zajedno, simbolično, posade drvo sekvoje. Ovo drvo prikazuje mnoge osobine kompanije kao što su veličina, stabilnost i izdržljivost i kao i DHU, ono je nešto posebno. Prema Stemplu ovo drvo koje može da doživi viševekovnu starost, u isto vreme je i simbol neprekidnog rasta.

U središtu medicine: 50 godina DHU

Karlsruhe, 15 June 2011


Zakon sličnosti i potencijacije je pečat genijalnog terapeutskog metoda koji je Samuel Hajneman stvorio pre više od 200 godina: homeopatija. Ono što razlikuje ovaj metod od drugih, mogućnost efikasnog, blagog tretmana bolesti aktiviranjem moći samoozdravljenja samog organizma.

Prema podacima studije Forsa instituta 2010 godine, polovina ispitanika je već koristila homeopatske lekove. Istraživanjem“BKK Health” (Betriebskrankenkasse: Company Health Insurance Funds) se došlo do fantastičnih rezultata koji govore da preko 80% ispitanika veruje u efikasnost homeopatskih lekova. Oni koji su redovno i prema uputstvu koristili ove lekove uverili su se u efikasnost i bezbednost.

Zbog toga moto proslave 50-godišnjice postojanja DHU “U središtu medicine” opisuje sve veću popularnost primene homeopatskih lekova. Koristeći znanja i iskustvo kompanije Dr Willmar Schwabe, od 1866.godine DHU je postao vodeći proizvođač homeopatskih lekova u Nemačkoj.

1961. u okviru kompanije Schwabe, DHU se odvojio u poseban sektor za proizvodnju homeopatskih lekova, smešten u Karlsruhe, a od 1969. godine posluje kao nezavisna kompanija, članica Schwabe grupe.

DHU je danas jedna od tri vodeće svetske kompanije u proizvodnji homeopatskih lekova. Kroz 10 integrisanih preduzeća i preko velikog broja partnerskih firmi, lekovi proizvedeni u DHU mogu se naći u apotekama u više od 40 zemalja sveta. Paleta DHU lekova sadrži monokomponentne homeopatske lekove, kompleksne lekove, Schüssler-ove soli, veterinarske homeoptske lekove u različitim potenicijama i različitim farmaceutskim oblicima. Sa samo 500 zaposlenih u fabrici se proizvede 420 000 različitih lekova godišnje.

Procenjuje se da pola milijarde ljudi u svetu trenutno koristi homeopatske lekove. Taj trend se stalno povećava. Kroz svoju raznovrsnu paletu lekova za različite tegobe i stanja, DHU zadovoljava potrebe tržišta i kao dodatnu vrednost nudi raznovrsne sadržaje i podržava događaje koji promovišu homeopatiju. Postoji spremnost da se dugogodišnje prikupljano znanje prenese i na druge proizvođače kroz sistem „know-how“.

DHU uručena nagrada ECOfit kompanije

Karlsruhe, 18 October 2010


18. oktobra 2010, Deutsche Homöopathie-Union dobija nagradu za ECOfit kompaniju. ECOfit je savetodavni program za zaštitu životne sredine države Baden – Virtemberg za kompanije srednje veličine. Od 2005 godine, ECOfit sistem je uveden u preko 15 seoskih oblasti i gradova u saradnji sa kompanijom Arqum (konsultantska firma za zdravstvenu zaštitu i zaštitu na radu, kontrolu kvaliteta i ekološki menadžment). Cilj ovog programa je napredak u ekološkoj i klimatskoj zaštiti, a u isto vreme i očuvanju resursa i smanjenju troškova. DHU je sebi postavila ovaj cilj prošle godine, kako bi pružila primer na polju ekolološke i klimatske zaštite.

U ECOfit programu, analiza postojeće situacije sprovedena je uz učešće kompanija, a zajedničkim snagama razvijene su mere za promenu status quo na polju ekološke i klimatske zaštite.
Tokom osam radionica, učesnici iz DHU, zajedno sa spoljnjim saradnicima, rešavali su probleme zaštite životne sredine. Kao dodatak radionicama Arqum je organizovao četiri individualne konsultativne sednice. Činjenica da su čak 52 preporuke i zakona iz oblasti ekologije i zaštite na radu, od značaja za DHU, izdvojeni i preispitani, dovoljno govori o velikom značaju projekta.

DHU ekološki tim: Dr. Ervin Fleging (Dr. Vilmar Švabe), Reino Löffler, Dr. Harald Orth and Jörg Schneider (s leva na desno) sa ECOfit sertifikatom.

Kao rezultat ECOfit projekta, moguće je postići viši stepen reciklaže, na primer u oblasti upravljanja otpadom, uvođenjem sistematskog odvajanja papira od ostalog otpada u kancelarijama. U skladu sa analizom efikasnije upotrebe energije, javile su se nove mogućnosti u optimizaciji. Članovi DHU ekološkog tima, Reino Löffler, Dr. Erwin Pfleging i Jörg Schneider trenutno rade na pripremi njihove implementacije. Sveobuhvatni ekološki vodič sastavljen je za DHU na osnovu rezultata saradnje.

DHU je s uspehom prošao poslednju inspekciju komisije i tako ušao u grupu prvih šest istaknutih kompanija iz gradske oblasti Karlsrue. 18. oktobra ekološki tim DHU primio je nagradu u skupštini grada. DHU će na osnovu ovog projekta ubuduće biti još aktivniji u angažmanu iz zaštite životne sredine i klimatske zaštite.

Istraživanje u Alensbahu je dokazalo: Nemci veruju homeopatiji

Karlsruhe, 19 August 2009

Pojam homeopatskih lekova poznat je skoro svim Nemcima. Više od polovine nemačkih građana su korisnici homeopatskih lekova. To je rezultat reprezentativne ankete koju je sproveo Institut za ispitivanje javnog mijenja iz Alensbaha. Studiju je naručilo Savezno udruženje farmaceutskih proizvođača (Bundesverband der Arzneimittel-Hersteller e. V., B.A.H.), čiji je clan i Deutsche Homöopathie-Union.U poslednjih 40 godina, upotreba homeopatskih lekova i znanje o homeopatiji se značajno proširilo među stanovnicima Nemačke.

  • 92% stanovnika Nemačke poznaje termin “homeopatski lek”.
  • 53% populacije koristi homeopatske lekove, od toga su žene češći korisnici (63%)
  • 25% ukupne populacije u Nemačkoj prvo koristi homeopatske lekove u rešavanju svojih zdravstvenih tegoba.
  • 54% stanovnika Nemačke je prvi put koristilo homeopatski lek na preporuku prijatelja ili člana porodice, 37% po preporuci lekara ili farmaceuta a 4% stanovnika se informisalo putem interneta.
  • 60% stanovnika Nemačke korisnika homeopatskih lekova je u potpunosti rešilo svoje tegobe vezane za sezonske infekcije respiratornih puteva (grip i prehlada). Uspeh prijavljuju i kod gastrointestinalnih tegoba, glavobolje, nesanice i nervoze, kožnih promena I sportskih povreda.
  • 65% stanovnika Nemačke smatra da homeopatski lekovi nemaju neželjena dejstva na organizam.

EU otvara vrata homeopatiji

Karlsruhe, 08 April 2009


Član evropskog parlamenta Daniel Kaspari (Daniel Caspary) podržava dijalog između proizvođača homeopatskih lekova i EU. Daniel Kaspari, član evropskog parlamenta i predstavnih administrativne oblasti Karlsrue, posetio je fabriku DHUu Karlsrue, u ponedeljak, 6. Aprila 2009. Član EU parlamenta upoznat je sa raznim izazovima sa kojima se suočavaju proizvođači homeopatskih i antroposofskih lekova u evropskom zakonodavstvu i ponudio je svoju podršku u dijalogu između kompanije i nadležnih komiteta EU. Daniel Kaspari došao je u pratnji Svena Majera, člana lokalnog saveta grada Karlsrue (CDU).

S leva: Wolf-Ingo Gobin (WALA Remedies), Barbara Sterner (Weleda), Max Daege (Organic Remedies Heel, predsednik ECHAMP-a ), Dr. Gesine Klein (direktor razvoja, DHU), Carola Maute-Stephan (BPI direktor,, State Association of Baden-Württemberg), Daniel Caspary (član evropskog parlamenta I predstavnik regije Karlsrue), Sven Maier (predstavnik opštine Karlsruhe), Franz Stempfle (upravni direktorDHU), Dr. Harald Orth (direktor proizvodnje, DHU).

Press release

Deutsche Homöopathie-Union (DHU) 
Ottostrasse 24 
76227 Karlsruhe 
Phone +49 721-4093-429 
Fax +49 721-4093-8429